Usein kysyttyä 

Yleistä

 

Millä tekniikalla maalaat?

Maalaan teoksia öljyväreillä, pastelleilla ja akvarelleilla. Myös akryylimaalaus on tuttua. Innostukseni eri tekniikoita kohtaan tuntuu vaihtelevan kausittain.

Mistä saat inspiraation maalauksiisi?

Saan innoitukseni maalauksiini usein koskemattomasta luonnosta, vanhojen mestareiden töistä ja yksinkertaisesta kauneudesta. Minua puhuttelevat asiat sellaisina, kuin ne ovat. Olen kiinnostunut realismista ja valon ilmentämisestä teoksissani. Naishahmot ja luonto näkyvät usein töissäni.

Ovatko öljymaalauksesi käsitelty vernissalla? 

Koska vernissaa eli suojaavaa lakkaa ei kannata levittää teoksen päälle heti teoksen valmistuttua, uusimmat työni ovat vernissaamattomia. Mikäli teoksen valmistumisesta on kulunut riittävä aika, se on käsitelty loppuvernissalla. Kerron aina myytävän teoksen yhteydessä, onko teos vernissattu vai ei. Voit halutessasi myös kysyä asiasta.

Ovatko pastellityösi käsitelty fiksatiivilla?

Eivät ole. En käytä fiksatiivia pastellitöissäni, koska fiksatiivi sammuttaa teoksen värejä ja vie niiden loiston. Fiksatiivi ei myöskään anna riittävää suojaa pastellimaalaukselle, jos se halutaan kehsytää seinälle. Suosittelenkin, että kehystytät minulta ostamani pastelliteoksen lasin alle, sillä ilman lasia teos on alttiina pölylle ja kosketuksille.

Myytkö teoksistasi julisteita tai muita painotuotteita?

Kyllä. Mikäli printtejä on saatavilla, löydät ne teoskaupastani.

Tuotteiden ostaminen ja toimitus

 

Voinko tulla katsomaan teosta ennen ostamista?

Tietysti! Olet koska tahansa tervetullut käymään luonani ja katsomaan teoksia. Otathan ensin yhteyttä minuun osoitteeseen info@liisatuimala.com ja sovitaan asiasta.

Voinko ostaa sinulta teoksen laskulla tai osamaksulla?

 

Verkkokaupasta voit tilata teoksia pankki- ja luottokortilla. Jos haluat kuitenkin maksaa mielummin laskulla, voimme järjestää asian. Ota minuun yhteyttä osoitteeseen info@liisatuimala.com ja sovitaan maksusta. Kun on kyse kalliimmista maalauksista, voimme myös osittaa maksua.

Onko lähetys vakuutettu?

Useimmat kuljetusliikkeet, kuten esimerkiksi Matkahuolto, eivät vakuuta taidelähetyksiä tai se olisi äärimmäisen kallista. Siksi teoksia ei ole vakuutettu lähetyksen ajaksi, vaikka niin toivoisin. Pakkaan teokset erityisen huolellisesti ja pyrin omalta osaltani varmistamaan, että teos saapuu sinulle täydellisessä kunnossa. Jos lähetys jostain syystä olisikin vaurioitunut kuljetuksen aikana, pyrin selvittämään asian kuljetusliikkeen ja sinun kanssasi. Uskon, että löydämme sinua tyydyttävän ratkaisun. Ja onneksi mitään ei ole vielä koskaan hajonnut.

 

 

Kehystys

Myyt teoksiasi kehystämättömänä. Voinko kuitenkin ostaa sinulta myös kehykset?

 

Valitettavasti et, sillä en myy kehyksiä enkä kehystytä töitäni valmiiksi myyntiä varten. Jotta voit saada juuri sinun makuusi ja sisustukseesi sopivat kehykset, suosittelen sinua pistäytymään jossakin kehystysliikkeessä, joita löytyy yleensä vähän pienemmistäkin kaupungeista. 

Paljonko maalausten kehystäminen maksaa?

Kehystyksen hinta riippuu tietenkin kehystettävän työn koosta, valitsemastasi kehyksestä sekä kehystämön hintatasosta. Yleisesti ottaen voi kuitenkin sanoa, että keskikokoisen työn kehystyttää yleensä aina alle satasella.

Kurssit

Miten voin osallistua maalauskursseillesi?

Voit osallistua maalauskursseilleni Taidekurssit.fi-sivustolla. Kurssit ovat verkkokursseja, joten voit opiskella maalausta sinulle sopivaan aikaan ja sinulle sopivassa paikassa. Olen itse mukana kursseilla ympäri vuoden, joten siellä voimme keskustella maalauksesta lisää. Minulta saat kurssien puitteissa myös ohjausta eri tekniikoihin.