Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

  • Liisa Tuimala

Teoksen tarina: Esillä

Koetko sinä epävarmuuden, ujouden ja kiusaantumisen tunteita? Minä koen, ja koen niitä säännöllisesti. Ihmiset tuntevat minut sosiaalisena ja iloisena, mutta punastun, vaivaannun ja hämmennyn helposti.


Tämän teoksen tunnemaailma kumpuaa lapsuudestani tilanteista, joissa esilläolo tuntui jotenkin ihan liian kiusalliselta. Sukujuhlat, huomion keskipisteenä oleminen tai se, kun joku puolituttu aikuinen alkaa kysellä mielipidettä johonkin asiaan eikä tiedä, mitä ja miten kysymykseen kuuluisi vastata.


Teos "Esillä", 2019. Öljy kankaalle, 50 x 40 cm.

Pienen tytön tai pojan ujostelu ja kainostelu on aikuisista hellyyttävää ja suloista. Vanhemmat ihmiset nauravat hyväntahtoisesti, kun lapsi menee hämilleen tai vastaa sukulaistädin kysymykseen vähän hassusti. Ujolle lapselle tällaiset tilanteet ovat kauhun hetkiä. Täti tai setä hymyilemässä odottaen tai jopa hipelöimässä hiuksia tai uutta mekkoa ajaa pidättyväisen pikkutytön pakokauhuun. Hetkestä ei pääse pakoon, eikä kykyä reagoida sosiaalisiin odotuksiin ole olemassa.


Muistan elävästi tilanteen, joka sattui minulle ulkomailla ollessani 8-vuotias. Olimme vanhempieni kanssa lomamatkalla Portugalissa. Yhtenä iltana menimme pizzeriaan. Minulla oli päässäni mummon virkkaama ja häneltä lahjaksi saamani antennipipo. Pizzapaikan miestarjoilija oli haltioissaan pipostani ja hänen olemuksensa oli äänekäs, runsaseleinen ja innokas. Yhtäkkiä, täysin odottamatta, tuo vierasta kieltä puhuva pizzamies otti antennipiponi päästäni ja laittoi sen nauraen omaan päähänsä. Hänestä esiintyminen pikku piponi kanssa oli todella hauskaa ja huvittavaa. Isäni ja äitini nauroivat tilanteelle hyväntuulisesti. Minä sen sijaan kangistuin kauhusta. Menetin ruokahaluni tällaisesta rajaloukkauksesta ja voin vieläkin mSosiaalisia odotuksia siellä täällä


Teokseni "Esillä" käsittelee ujouden ja esilläolon teemoja. Se saa meidät pohtimaan, miten voisimme ottaa toinen toisemme huomioon niin, että meillä kaikilla olisi turvallinen olo. Vaadimmeko tietynlaista käyttäytymistä itseltämme tai toisiltamme erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa? Saako olla hiljaa tai vastaamatta, jos ei pysty sanomaan mitään?


Rakkaudella, Liisa

 

Nähdään Facebookissa ja Instagramissa!


 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

  • Miten minä teen taidetta

  • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

  • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.