Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

  • Liisa Tuimala

Parhaat paperit pastellimaalaukseen


Olen koonnut tälle sivulle listan erilaisista pastellimaalauksessa käytettävistä papereista. Papereita on paljon ja osa sopii paremmin piirtämiseen kuin maalausten tekemiseen. Kommentoin muutamalla sanalla papereita ja sitä, minkälaisia ne ovat käytössä.


Jos haluat muuttaa minkä tahansa levyn tai pahvin pastellimaalaukseen sopivaksi, pohjusta pohja itse. Teen nykyään oikeastaan kaikki omat maalaukseni itse pohjustamilleni levyille ja kartongeille. Olen siirtynyt käyttämään omaa pohjustetta, koska minun mielestäni teokseni onnistuvat parhaiten tällaisille pohjille. Esimerkiksi tämä teos syntyi itse pohjustamalleni pohjalle.

Olen jakanut käyttämäni pohjustereseptin muille maalareille ja voit ladata sen tältä sivulta.Canson Mi-Teintes -paperi​


Cansonin Mi-Teintes -pastellipaperia valmistetaan lähes kaikissa sateenkaaren väreissä. Paperi on suosittua, mutta ei paras mahdollinen rikkaiden maalausten tekemiseen. Paperi asemoituu pastellipaperien maailmassa sileähköön ja ohueen päähän, eikä sille ei pysty maalaamaan kovin montaa kerrosta päällekkäin. Paperi on painoltaan 160 g / neliömetri ja se soveltuu parhaiten piirrosten tekemiseen ja luonnosteluun.
Canson Mi-Teintes Touch -paperi

Cansonin Mi-Teintes Touch on päällystetty paksuhko paperi, jolla on hyvä purenta. Paperi ottaa vastaan useita värikerroksia ja sitä saa monessa eri väreissä.

Paperin paino on 350 g / neliömetri ja sen pinta on mokkamainen. Paperi sopii myös märkään työskentelyyn.


Clairefontaine Pastelmat -pastellipaperi​


Pastelmat-paperi on jämäkkää kartonkia (paino 360 g), jonka pinta on samettimainen. Vaikka paperi on pehmeän oloinen pinnaltaan, sillä on mahdollista työskennellä todella tarkasti.

Tämä paperi on todella suosittua pastellimaalarien keskuudessa ja osa tekee tälle alustalle täysin fotorealistisia pastellimaalauksia. Pastelmatia myydään lehtiöinä ja irtoarkkeina useissa eri väreissä. ​Sopii myös märkään työskentelyyn.Sennelier La Carte -pastellipaperi

Sennelierin pastellipaperi on pinnaltaan hiekkapaperimainen. Sain näytekappaleen tätä paperia tilaamieni kuivapastellien mukana ja ihastuin siihen heti.

Paperin paino on 360 g. Paperi ei sovellu märkään työskentelyyn. Joten jos haluat käyttää pastelleja veden kanssa tai maalata teoksen pohjalle jotakin esimerkiksi vesiväreillä, käytä jotakin muuta paperia.UART Sanded Pastel Paper -pastellipaperi

Kuten nimikin kertoo, UART-pastellipaperin pinta on hiekkapaperimainen. Tämä paperi on todella suosittua pastellimaalareiden keskuudessa. Paperia myydään eri väreissä ja saatavilla on arkkeja ja lehtiöitä.

UART Sanded Pastel Paper -paperia valmistetaan sekä sileämmillä että karheammilla pintarakenteilla. Saatavilla on kaiken kaikkiaan seitsemän eri karheutta. En ole vielä ehtinyt kokeilla tätä paperia itse, mutta olen aikeissa tilata sitä heti seuraavan taidetarviketilaukseni yhteydessä. Valmistajan mukaan paperi kestää myös märkää työskentelyä.Ingrespaperi


Ingrespaperi on pehmeää paperia, jonka pinta on hieman karhea. Ingrespaperi on ohutta, joten se sopii parhaiten piirrosten ja luonnosten tekemiseen. Kerrokselliset pastellimaalaukset eivät onnistu tälle paperille hyvin.Art Spectrum Colourfix -pastellipaperi


Art Spectrum Colourfix -pastellipaperia saa lehtiönä ja irtoarkkeina 20 eri värissä. Paperin pinnassa on karheutta ja purentaa lisäävä pohjuste, jonka ansiosta siihen voi maalata useita värikerroksia.

Paperin paino on 300 g / neliö ja se sopii myös märkään työskentelyyn. Todella suosittu paperi pastellistien keskuudessa.Tee pohjasi itse!


Yksi erittäin toimiva keino on tehdä itse omat pohjat sopivan pohjusteen avulla. Pohjustetta levitetään pahville, kangaspahvipohjalle tai puulevylle ja voilà, huippupohja on valmis. Oikealla pohjustereseptillä on mahdollista pohjustaa alustoja, joiden pinta vastaa parhaimpia hiekkapaperipintaisia papereita.


Olen jakanut käyttämäni pohjusteen reseptin muiden taiteilijoiden hyödyksi. Voit ladata sen itsellesi tältä sivulta. Tämä resepti on helppo sekoittaa parista yksinkertaisesta aineesta. Voit värjätä pohjusteen haluamasi väriseksi akryyliväreillä ja näin saat juuri sen värisen pohjan, kuin tarvitset.


Liisa


 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

  • Miten minä teen taidetta

  • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

  • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.