Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

  • Liisa Tuimala

Näin teet pastellipölystä uusia kuivapastelleja (+video)

Pastellimaalauksessa syntyy yllättävän paljon pastellipölyä. Mitä karheampi maalausalusta on ja mitä pehmeämpiä kuivapastelleja käyttää, sitä enemmän pölyä syntyy. Pöly varisee maalaustelineeseen, pöydälle, muiden pastellien päälle, lattialle ja vähän joka paikkaan.


Pastellimaalauksessa syntyy pastellipölyä.

Pöly kannattaa ottaa talteen. Siitä voi nimittäin valmistaa uusia kuivapastelleja. Näytän tässä artikkelissa, miten homma onnistuu. Jutun lopusta löydät videon, josta näet koko prosessin.Kerää pastellipöly talteen


Korkealaatuiset kuivapastellit ovat arvokkaita, joten on pelkästään järkevää kerätä maalauksessa syntyvä pöly talteen. Itse harjaan pölyn siveltimellä kannelliseen muovirasiaan heti, kun olen lopettanut maalaamisen. Nakkaan samaan rasiaan myös pienet palaset, joita syntyy pastellien rikkoutuessa. Kun pastellihippuja on tarpeeksi, muotoilen siitä uusia pastelleja.Uusien kuivapastellien valmistus


Kasaa pöly ja kuivapastellin hippuset keoksi keraamisen paletin tai lasilevyn päälle. Ota esiin palettiveitsi sekä vettä. Myös pipetti on kätevä apuväline.Ala lisätä vettä kekoon pisara kerrallaan ja sekoita samalla massaa palettiveitsellä. Paina ja hiero seosta reilusti, jotta pastellimuruset hajoavat. Jotta vettä ei lorahda pölyn sekaan liikaa, käytä pipettiä tai pientä lusikkaa veden annostelemiseen.


Lisää vettä vain sen verran, että seoksesta tulee yhtenäinen, mutta paksu tahna. Jos vettä on liikaa, massaa ei pysty muotoilemaan. Sopiva koostumus on kuin kostea savi tai taikina. Tuntuma on vähän kuin muovaisi sinitarraa.Jatka seoksen hieromista niin kauan, että se on sileää ja kaikki muruset ovat hajonneet osaksi massaa. Tässä voi mennä hetki. Seokseen ei tarvitse lisätä mitään muuta, sillä kaikki tarvittava, kuten sideaineet, on jo pölyssä lähtökohtaisesti.


Kun seos on valmis, laita kumihanskat käteen ja muotoile massasta tanko. Aseta se kuivumaan paperin päälle.Kuivapastelliesi kuivuminen kestää jokusen päivän. Kun pötköt ovat kauttaaltaan kuivat, pääset käyttämään uusia, ihastuttavia värisävyjä.Video: Näin teet uusia kuivapastelleja pastellipölystäMaalausterveisin,


Liisa

 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

  • Miten minä teen taidetta

  • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

  • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.