Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

 • Liisa Tuimala

Näin pysyt tuotteliaana kuukaudesta toiseen

Oletko painiskellut inspiraation ja luovuuden kanssa? Mietitkö, miten voisit pysyä tuotteliaana ja omasta taiteestasi innostuneena jatkuvasti? Olet todennäköisesti nähnyt ainakin netin välityksellä taiteilijoita, jotka kykenevät tuottamaan jotakin uutta koko ajan. Heillä saattaa olla perhe, päivätyö ja ahtaat tilat, mutta silti he onnistuvat pysymään aktiivisina ja aikaansaavina. Taide ei jää muun arjen jalkoihin vaan se kukoistaa ja tuo iloa heidän elämäänsä. Mikä on heidän salaisuutensa? Ja mikä tärkeintä: Miten sinä voit pysyä tuotteiliaana ja uutta luovana?Hanki luonnoslehtiö heti tänään


Luonnostelu on yksi parhaista keinoista ylläpitää omaa inspiraatiota. Luonnostelun avulla taiteen tekemisen prosessi pysyy käynnissä jatkuvasti samalla, kun uusia ideoita syntyy. Luonnostelun avulla homma ruokkii itse itseään ja pääset tilanteeseen, jossa sinulla on enemmän ideoita ja innostusta kuin mitä ehdit maalata. Hanki siis viivaton ja ruuduton luonnoslehtiö tai -kirja, ja mieluiten heti.Miten luonnostella?


Luonnostelun on tarkoitus olla rentoa ja vapautunutta. Siksi emme halua asettaa sille rajoittavia sääntöjä. Tiettyjen asioiden kannattaa kuitenkin toteutua, jotta luonnostelu toimii.


 • LUONNOSTELE JOKA PÄIVÄ Opettele varaamaan päivästäsi hetki, jolloin piirrät luonnoslehtiöösi. 10 - 15 minuuttia päivässä riittää. Uuden tavan tuleminen osaksi arkea kestää muutaman viikon, joten joudut todennäköisesti näkemään vaivaa asian eteen ainakin aluksi. Jos tapa uhkaa jäädä, pohdi miksi näin on.

 • KANNA LUONNOSLEHTIÖTÄ MUKANASI Pidä luonnoslehtiötäsi aina mukanasi, jos mahdollista. Ota se mukaan töihin, kaupungille ja mökille. Pidä lehtiötä esillä kotona. Kun lehtiösi on aina käden ulottuvilla, voit kirjata siihen ideoita ja oivalluksia, joita saat kesken päivän.

 • SALLI VIRHEET JA KESKENERÄISYYDET Jos tavoittelet liian suuria tai yrität piirtää joukon täydellisiä luonnoksia joka päivä, luonnostelurutiinisi tulee kuolemaan. Luonnostelun pitää olla rentoa, virheet sallivaa ja usein keskeneräiseksi jäävää.

Kirjaa luonnoslehtiöösi kuvallisessa ja kirjallisessa muodossa ideoita sitä mukaa, kun ideat pälkähtävät päähäsi. Istu myös säännöllisesti alas ja piirtele lehtiöösi erilaisia sommitelmia. Testaile, miten erilaiset asettelut toimivat käytännössä. Tee muistiinpanoja väreistä, muodoista ja teosten eri elementeistä. Kokeile, ideoi ja anna ajatusten lentää.Luonnostelun avulla pysyt tuotteliaana


Muistikirjaan tai luonnoslehtiöön raapustelu edesauttaa asioiden muuttumista konkretiaksi. Ideat eivät siis jää vain päähän pyörimään, vaan ne alkavat saada lihaa ympärilleen. Kirjoittaminen ja piirtäminen edesauttavat asioiden jäsentelyä, mikä sekin tehostaa luovaa työskentelyä. Säännöllisen luonnostelun ansiosta:


 • Sinulla on enemmän ideoita, kuin ehdit maalata

 • Inspiraatiosi ja ilosi pysyy yllä jatkuvasti

 • Sinulla on aina polttoainetta taidettasi varten. Tyhjän paperin kammo on historiaa.

 • Kehityt paremmaksi piirtäjäksi

 • Edistyt nopeammin

 • Oma itseilmaisusi kehittyy ja kypsyy


Luonnostelun sivutuotteena omat ajatuksesi jäsentyvät. Mikäli päässäsi pyörii epämääräisiä mietteitä, joista et saa kiinni, ne todennäköisesti kirkastuvat luonnostelun myötä. Luonnostelu on siis terapiaa, joka pitää taiteilijan vihantana.


Sillä ei ole mitään väliä, tuletko ikinä maalaamaan yhtäkään luonnosta teokseksi asti juuri sellaisena, kuin piirsit sen luonnoslehtiöösi. Varmaa kuitenkin on, että luova prosessisi lähtee käyntiin ja myös pysyy käynnissä, jos jatkat luonnostelua päivittäin.


Hanki siis luonnoslehtiö ja ala käyttää sitä. Hyödyt siitä valtavasti.


Terveisin,


Liisa

 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

 • Miten minä teen taidetta

 • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

 • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.