Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

  • Liisa Tuimala

Miten taiteen tekeminen hyödyttää taiteilijaa?


Miksi taiteilija tekee taidettaan? Mikä hyöty taiteen tekemisestä on tekijälle itselleen? Kokosin yhteen keskeisimpiä taiteen tekemisen hyötyjä. Huomioni perustuvat yleisesti tunnettuihin faktoihin sekä omiin kokemuksiini. Kysyin asiaa myös Facebook-sivuillani ja sain teiltä vastauksia aiheeseen liittyen. Jutun lomassa on joitakin antamianne kommentteja.


Uuden oppiminen

Taiteen tekeminen tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ylittää itsensä. Tekniikoiden oppiminen, värien haltuunotto ja oman havaintokyvyn kehittyminen on hyvin innostavaa ja palkitsevaa. Kun teemme taidetta, saamme jatkuvasti kokemuksia itsemme ylittämisestä.

– Taide tuo henkistä hyvinvointia onnistumisten kautta. Kun huomaa, että työ onnistui, palo jatkaa maalausta kasvaa.

Rentoutuminen ja ajanviete

Taiteen tekeminen tarjoaa pysähtymiskeinon hektisen arjen keskelle. Taiteen äärellä taiteilija voi irrottautua arjen paineista ja hän saa mahdollisuuden rauhoittua. Taiteen tekemisen on tutkimuksissa havaittu laskevan stressitasoja ja auttavan kehon ja mielen rentoutumisessa.

– Taide tuo iloa ja rauhaa.

Taiteen tekeminen tarjoaa myös mielekkään ja kehittävän ajanvietteen, ikään katsomatta. Taiteilu voi olla lapselle tai nuorelle rakentava harrastus TV:n katsomisen ja pelaamisen sijaan. Ikäihmiselle tai yksinäiselle taiteen tekeminen voi antaa mielekästä sisältöä päivien lomassa.

Itsetuntemuksen lisääntyminen

Taiteen tekeminen on erittäin tehokas itsetutkistelun muoto. Maalaamalla, piirtämällä tai veistämällä taiteilija voi saada paremman kuvan omista arvoistaan, haaveistaan ja toiveistaan.


Taideteos on aina enemmän tai vähemmän henkinen tuotos, jossa taiteilija antaa teokseen palan itsestään. Taiteenteon prosessissa taiteilijan on mahdollista ottaa oma itse tarkastelun alle. Tätä asiaa käsitellään laajemmin myös Taidekurssien Maalaa ja voi hyvin -valmennuksessa.

Hankalien asioiden käsittely

Tutkimuksessa, jota on tehty esimerkiksi taideterapian yhteydessä on todettu, että taiteen keinoin voidaan käsitellä hankalia asioita ja menneisyyden kipeitä asioita tehokkaalla tavalla. Taide voi auttaa löytämään vastauksia omiin kysymyksiin ja menemään eteenpäin. Koska kuvallinen itseilmaisu ulottuu sanojen taakse, taiteella voidaan tavoittaa sellaisia asioita, joihin pelkällä keskustelulla ei päästä. Taide onkin luonteeltaan terapeuttista ja eheyttävää.

– Taide tuo mulle paljon! Varsinkin masennuskausina kun saa edes jotain tehtyä, tulee valtavan hyvä tunne. Nyt työn ja koulun ohella laskee selvästi stressiä koska taiteeseen upotessa unohdan kaiken muun. Toki joskus turhauttaa jos ei ole kiireiltään aikaa taiteilla tai kiire vienyt inspiraation. Mutta pääosin taiteella on itselleni todella eheyttävä voima.

Itseilmaisu ja ilon jakaminen

Suuri osa ihmisistä toivoo, että he voisivat ilmaista itseään merkityksellisemmin tai selkeämmin. Taide antaa tekijälleen keinon kehittää omaa itseilmaisuaan ja on yksi kanava, jolla viestiä omia tunteita ja ajatuksia ulospäin mielekkäällä tavalla.


Taide ilahduttaa sekä tekijää että katsojaa. Teos, joka on tehty lahjaksi toiselle henkilölle, vahvistaa sidettä lahjan antajan ja saajan välillä. Itse tehdyt taideteokset ovat henkilökohtaisia lahjoja, jotka antavat iloa pitkäksi aikaa.

– Maalaan voidakseni jakaa elämäniloani. Haluan kehittyä jatkuvasti, jotta voin jakaa elämäniloani yhä vapaammin. Iloa jakamalla saa itse kaksinkertaisesti takaisin – itse prosessi ja palaute kantavat eteenpäin.

Minulle taide tarjoaa uuden oppimisesta tulevaa nautintoa. Itseni ylittäminen tuo energiaa ja luottamusta. Nautin siitä, että voin taiteeni kautta viestiä muille paloja sisäisestä maailmastani. Erityisen iloiseksi tulen silloin, kun voin jakaa taiteeseen liittyvän ilon kokemuksen muiden kanssa.

Liisa


 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

  • Miten minä teen taidetta

  • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

  • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.