Pastellimaalauskurssi

Pastellimaalauskurssi on käynnissä! Liity mukaan verkkokurssilleni ja opiskele pastellimaalausta oman kotisi rauhassa. Kurssiin kuuluu runsaasti videomateriaalia ja mielenkiintoista tehtävää, joiden ansiosta taitosi kehittyvät nopeasti. 

"Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä."

– Pastellimaalauskurssin osallistuja

  • Liisa Tuimala

Olisiko aika murtautua ulos leikkikehästä?


Minkälainen on itsetuntosi taiteilijana? Uskallatko ajatella isosti, vai tuppaatko pikemminkin vähättelemään kykyjäsi? Milloin olet muuten viimeksi pohtinut sitä, miksi ajattelet itsestäsi niin kuin ajattelet?

Eräs lempiaiheeni on itsensä uudelleen määrittäminen ja oman ”leikkiaitauksen” läpi murtautuminen.

Kuulostaako tutulta:

”En minä ole kovin taiteellinen ihminen…” ”En ole riittävän luovaa tyyppiä…” ”Ei minusta ole siihen. Joku muu ehkä pystyy, mutta en minä.”


Aika usein törmään ihmisiin, joiden persoonallisuus on heidän itsensä mukaan tipahtanut heille jotenkin syntymälahjana. Kaikki on vain kasvatuksen, ympäristön ja opetuksen tulosta. Näin toki osaltaan onkin, mutta heiltä jää ymmärtämättä yksi keskeisimmistä asioista: oman ajattelun vaikutus itseen.

Lukaisin hiljattain Arto Pietikäisen kirjoittaman Joustava mieli -kirjan. Kyseinen mies on työterveyspsykologi ja hänen kirjansa on arvostetun Kustannus Oy Duodecimin kustantamaa materiaalia. Ei mitään hömppää siis, vaan ehtaa tiedettä.

Opuksessaan Pietikäinen kehottaa meitä kyseenalaistamaan omat uskomuksemme itsestämme. Hän kertoo, että omat ajatuksemme kyvyistämme ovat usein vääristyneitä ja jopa valheellisia. Ajatuksemme ja tunteemme saattavat estää meitä menemästä eteenpäin vuosikausia, vaikka eteenpäin menemiselle ei olisi mitään todellista estettä. Potentiaalimme voi jäädä lähes kokonaan käyttämättä vain siksi, että olemme jumiutuneet rajoittuneisiin ajatuksiin itsemme suhteen.

Kirjan luettuani tulin jälleen vakuuttuneemmaksi siitä, että omalla ajattelullamme on erittäin suuri merkitys siinä, millaiseksi tulemme. Meidän on tosiaan täysin mahdollista muuttua ja muuttaa itseämme ja tulla uudeksi versioksi itsestämme.

Emme saa enää mennä niiden vähättelevien kommenttien taa, joita ehkä kuulimme kyvyistämme ja taidoistamme aikaisemmin. Kenties opettaja antoi sinun uskoa, että taitosi eivät riitä taidekouluun. Tai ehkä puolisosi lannisti sinua, kun halusit alkaa maalata. Aikuisen mielellä meidän pitäisi nyt ymmärtää, että muiden alaspäin painavat sanat eivät ole totuus meistä. Oma vastuumme on määritellä itsemme uudelleen sellaiseksi kuin haluamme olla tästä eteenpäin.

Minulle tämä tarkoittaa sitä, että rikon leikkikehän ja jätän lasten lelut sinne. Alan katsella, miltä muualla näyttää.


Liisa


 Tilaa kirjeeni tästä 

Liity suositulle sähköpostilistalleni ja saat parhaat ajatukseni sähköpostiisi kerran, pari kuukaudessa.

 

Kirjeessäni käsittelen esimerkiksi:

  • Miten minä teen taidetta

  • Miten sinä voit menestyä taiteellasi

  • Mitä taidekentälle kuuluu

Uskon avoimuuteen ja toistemme tukemiseen. Omi siis ideat itsellesi vapaasti. Voit myös milloin tahansa poistua listaltani.

 

Tilaa kirjeeni tästä:

Sähköpostiosoitteesi on turvassa. En milloinkaan jaa yhteystietojasi muille.